Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Държавата да изкупи залежалата стока от пазарите и да я даде на бедните, разпореди Борисов

Държавата ще изкупи българската продукция по кооперативните пазари, ако тя тръгне да се разваля или търговците не успеят да я продадат.

"Деси, ако някъде установите, че не се спазва дисциплина по пазарите, социалният патронаж да изкупи доматите и краставиците и по празниците да се изконсумират в старческите домове и от хората, които имат нужда. Това, което не може да се продаде от нашето производство, още днес да се изкупи, за да не се развали и да се даде на социалните служби", разпореди Борисов на земеделският министър Десислава Танева, с която посетиха текстилния завод за производство на защитни облекла "Аглика Трейд" в Твърдица. 

Бойко Борисов посъветва Танева да не се конфронтира с търговските вериги за предлагането на български стоки.

"Сега по най-бързия начин вместо да се конфронтирате с веригите, бързо да направят щандове за нашите зеленчуци за свежата продукция. Да може хората по реда, който сме оказали в магазинната мрежа, да отидат и да си купуват. Да не остане продукт, който да го е пипал човекът с ръка, да е работил и да остане неплатен. Със Сачева се чувате, с кметовете, един тон, пет тона домати, изкупуваме даваме на социалните работници да ги раздадат по празниците на хората. Само наше производство", разпореди премиерът. 

В предприятието се шият 3000 облекла на денонощие. Памукът, циповете, лепилото и мембраната са водоустойчиви и се шият от качествени европейски материали.

"Това е облеклото, което пратихме в Германия, от там искат да купят 50 000 бройки. Първо гарантираме резерв за нашите сестри и лаборанти и после продаваме. На това облекло трябва да му сложите пагони за Мутафчийски, пошегува се Борисов с шивачките.

Премиерът отново предупреди са се спазва дисциплина, за да избегнем много лоши последици. 

"Излизат разни хора и казват: "трябва да се заразим". Да, но разберете, че болниците няма да издържат. Лекарите умоляват да се спазват мерките, да сме дисциплинирани", коментира Борисов.

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във