Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Държавата да гарантира 60% от заплатите не само за 1 месец, настояват синдикатите

Държавата да гарантира поне 60% от заплатите на работниците не само за 1 месец. За това настояват синдикатите. Президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов и президентът на КНСБ Пламен Димитров се срещнаха с държавния глава Румен Радев. Димитров посочи, че е чул заявката на правителството да гарантира 60% от доходите на работещи, но само за 1 месец. 

"Чухме този анонс, но текстовете казват друго. Ще искам да бъдат коригирани текстовете и в тях да е ясно, че 60% трябва да се гарантират от държавата", заяви председателят на КНСБ. Според него това е важно, за да може работникът да има доход, който да му гарантира, че ще има „с какво да си храни семейството и да си набави нещата, важни за неговото здраве”.

Вирусът изисква неотложни и строги мерки. Държавата трябва да гарантира здравето и живота на българките граждани. Но тази ситуация налага и друг тип комплексни мерки, защото трябва да гарантираме достойното съществуване на българите и след коронавируса”, посочи президентът. По думите му балансът е най-голямото изкуство в тази ситуация. Затова са много важни и приоритетите. "Вярвам, че можем да намерим такъв баланс в един откровен и пълноценен диалог между държава, работодатели и синдикати. Мисля, че вашият глас трябва да бъде чут", добави Радев.

По-рано днес държавният глава се срещна с работодателските организации и обсъди с тях мерките, предприети от властите в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във