Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Дънди прешъс металс" инвестира над 1.3 млн. долара в търсене на злато у нас

"Дънди прешъс металс" ще инвестира над 1.3 млн. долара за три години в нови проучвания за търсене на съдържащи злато и ценни метали руди в България. На днешното си заседание правителството  одобри издаването на четири разрешителни.

Две от тях се предоставят на "Дънди прешъс металс Крумовград", което ще изследва възможностите за добив в площите "Дивна" и "Дълбоката река" в областите Кърджали и Хасково. Минималният очакван размер на инвестициите в търсене и проучване е 90 хил. долара и 116 хил. лева (66 442 долара). Стойността на мероприятията по опазване на околната среда за срока на договорите е съответно 3000 долара и 4500 лева.

"Дънди прешъс металс Челопеч" пък е получило разрешение за търсене и проучване за метални полезни изкопаеми в площта "Бревене" в Софийска област. В проучвателни дейности ще бъдат вложени 1.1 млн. долара, а в екомероприятия – 25 хил долара.

Кабинетът даде и разрешение на "Интерпром" ЕООД за разработване на площта "Петрово" в община Сандански. Размерът на очакваните инвестиции е 759 хил. лева. В мероприятия по опазване на околната среда ще бъдат вложени 60 хил. лева.

В изпълнение на предоставените разрешения ще бъдат привлечени инвестиции в проучване на подземните богатства, ще бъдат създадени нови работни места и заетост на инженерно-технически персонал, се посочва в аргументите на правителството.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във