Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Донев: Неточните думи за границата ни са изстрел по авторитета ни

Министерският съвет почете с минута мълчание паметта на граничния полицай - младши инспектор Петър Бъчваров, който бе убит от каналджия край българо-турската граница. Служебният премиер Гълъб Донев изказа съболезнования към семейството, близките и колегите на убития граничар и изтъкна, че държавата ще направи необходимото, за да защити паметта му и живота на българите, които охраняват границата ни.

"Убийството на границата задейства лавина от версии, предположения, анализи и коментира, както и обвинения и прехвърляне на отговорност. Служебното правителство носи своята отговорност за разрешаване на наследените кризи вече почти 100 дни. Толкова време мина от 2 август.

Обикновено 100 дни са време, в което едно редовно правителство има привилегията да разполага с кредит на доверие. Служебното правителство нямаше и 100 секунди. Политическите изказвания за причините, довели до убийството на границата, смущават с безпаметност.

Да сочиш с пръст служебното правителство като виновно за смъртта на български полицай, за да отклоняваш вниманието от основната задача, която имат политическите сили в момента – съставяне на редовно правителство и приемане на неотложните закони, е проява на неуважение към българските граждани", каза Донев. Когато говорим за сигурността на българската граница, говорим за суверенитета и националната сигурност на българската държава, допълни той. Според премиера всяка неточна дума срещу сигурността на нашата граница е "изстрел срещу авторитета на България".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във