Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Дончев: Няколко компании искат да купят проекта "Белене"

Няколко компании имат интерес да купят проекта АЕЦ "Белене", като са готови да го реализират без държавни гаранции и без договор за гарантирано изкупуване на произведената от централата енергия. Това каза пред Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев.

Дончев не е сигурен обаче дали този интерес ще доведе до сделка при обявена приватизационна процедура. Той допълни, че проектът няма как да е печеливш, ако разчита само на българския пазар.

По отношение на стремежа на всяка цена да се строи АЕЦ "Белене", Дончев посочи, че са възможни два интереса. "Единият е чисто бригадирският устрем да се строи, в което няма лошо, ако носи обществени ползи. А другият интерес може да е чисто корупционен. След като прокуратурата се заровила, се надявам да си свърши работата до край", посочи вицепремиерът.

Дончев обяви, че ГЕРБ застават зад обвинения заради АЕЦ "Белене" Делян Добрев. Попитан, дали активността на прокуратурата е предизборна, вицепремиерът отговори, че изборите не са повод прокуратурата да спре да работи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във