Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Домусчиев: Енергийната мафия е по-опасна от наркомафията

Енергийната мафия е събирателно, което печели на гърба на потребителя. Ресурсът ѝ е голям и може да си позволи всичко. Тя е по-опасна от наркомафията. Това каза пред Нова телевизия председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

През седмицата работодатели и синдикати поискаха оставката на шефа на енергийния регулатор Иван Иванов и заплашиха с нови протести срещу готвеното поскъпване на тока в индустриалния сектор.

„Протестът ще е масов. Аз не виждам нещо да се случва в енергетиката като промяна. Няма проверки, които да въведат ред във ВЕИ-тата, договорите с американските електроцентрали уж се предоговориха, но плащаме на старите цени", подчерта Домусчиев.

„Престои да подадем сигнали в прокуратурата. Започваме с два сигнала - първият е кой, как и защо подписа договорите за ТЕЦ „Марица 1" и „Марица 3". Искаме разследване от 2001-ва, когато са подписани договорите, искаме да има наказани. Другият сигнал е за злоупотребите с ВЕИ-тата", допълни той.

Домусчиев подчерта, че бизнесът няма намерение да прави буржоазна революция, но е категоричен, че "никой не ни обръща внимание, а нещата продължават да вървят надолу".

Facebook logo
Бъдете с нас и във