Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Доклад ще обедини мненията и становищата по приемането на еврото

Това е първата такава кръгла маса в рамките на 47-то Народно събрание по темата за въвеждането на еврото у нас. След завършването й ще се изготви доклад с всички мнения и становища, за да сме в помощ на правителството, каза Любомир Каримански - председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански.

Сутрешното заседание е посветено на инфлацията. Кръглата маса е организирана от Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание с председател Любомир Каримански (“Има такъв народ“). Министерството на финансите няма да участва в този панел на кръглата маса, а ще има представител при обсъждането на темата за еврото.

Инфлацията е големият проблем тази година. Причините за нея у нас са цените на енергоносителите, високата енергоемкост в производството ни, както и проблемите с докгтавките на природен газ и неяснотата за осигуреността в средносрочен план.

Инфлацията от началото на годината (април 2022 г. спрямо декември 2021 г.) е 7.8%, а годишната инфлация за април 2022 г. спрямо април 2021 г. е 14.4 на сто.

През април спрямо март цените на стоките и услугите в почти всички потребителските групи са се повишили.

Facebook logo
Бъдете с нас и във