Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ДОЙЧЕ БАНК ПАК СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ БТК

Представители на германската Дойче банк са проявили интерес към приватизацията на Българската телекомуникационна компания на работна среща в Залцбург с Димитър Станчев - секретар по външните въпроси на президента Петър Стоянов, и съветника на държавния глава по икономическите въпроси Красимир Ангарски.
Разговорите са били по покана на директора на банката за Централна и Югоизточна Европа Волфганг Валтер, който е проявил интерес към раздържавяването на предприятия от съобщителния и енергийния сектор, както и на Булгартабак.
Стоянов взе участие в Световния икономически форум в Залцбург, който завърши през изминалата седмица.
Вниманието на Дойче банк към България, съсредоточено най-вече към телекомуникационния сектор, датират отпреди няколко години. Финансовата институция беше избрана от работната група по приватизацията на БТК за консултант по сделката при първата тръжна процедура, когато се преговаряше с холандско-гръцкия консорциум Кей Пи Ен - ОТЕ.
По време на срещата си с представителите от екипа на българския президент Волфганг Валтер е изразил увереност, че новото управление на страната ще продължи усилията за подобряване на инвестиционния климат у нас. Събеседниците му от българска страна са напомнили, че представителите на спечелилото изборите Национално движение Симеон Втори са обещали приемственост в икономическата политика на страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във