Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Договарят се карантинни хотели и в София

Лятото е във вихъра си, а резултатите показват и голяма посещаемост на морските хотели. Затова са много важни и мерките за създаване на безопасни условия за летовниците.

В тази връзка са разработени и указания за функционирането на местата за настаняване и заведения за хранене. Определени са и първите карантинни хотели, които са в к.к "Албена" и в Несебър. Поради значителното влияние на пандемията върху сектора и в момента продължава договарянето на такива места, включително и тук в София. А това е особено наложително предвид прогнозите за развитието на епидемичната обстановка. Това каза служебният министър на туризма Стела Балтова по време на изслушване в Народното събрание. Тя отбеляза, че първите резултати за възобновяване на жизнеспособността на сектора са налице. А и числата показват, че повече от 2.5 млн. туристи са посетили страната ни от началото на летния сезон до момента.

Мерките, които се вземат за подкрепа и възстановяване на жизнеспособността на сектора, са насочените към позиционирането и запазването на България като "зелена зона" възможно най-дълго. Ако днес отворите картата на Re-open EU, България отново е "зелена зона", заяви министърът.

Заедно с Министерството на здравеопазването е разработен здравен протокол за прилагане на противоепидемични мерки при извършване на туристическа дейност през летния сезон и е създаден бюлетин с актуализирана информация. В сътрудничество с това ведомство е подготвен и стикер за туристически обекти "100 процента ваксинирани", а първият вече е поставен в хотел к.к. "Албена".

Министър Балтова посочи, че сега една от най-важните задачи е завършването на процеса на ваксиниране на работещите в сектора. Още повече, че в интерес на всички е страната да остане една безопасна дестинация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във