Банкеръ Daily

Лиляна Павлова:

Догодина пускат 120 км от "Марица" и "Струма"

Догодина в експлоатация трябва да бъдат пуснати 120 километра нови магистрали, заяви пред регионалния министър Лиляна Павлова по време на форум на тема "Строителството през 2015 г. – перспективи и предизвикателства. Възможностите през новия програмен период 2014 – 2020".

От своя страна председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров уточни, че става въпрос за участъци от аутобаните "Марица" и "Струма". През следващата година завършени трябва да са и обходите на Габрово и Монтана, както и Западната дъга на Околовръстното шосе на София. "След 2015-а участъците, които са ни приоритет са скоростният път Видин - Ботевград, автомагистрала "Калотина", пътен възел "Люлин" - "Бояна", тунелът под връх Шипка и скоростният път от Русе до Велико Търново.

В София пък ще бъдат ремонтирани общо 6 километра булеварди. Това са на "Цариградско шосе", в реконструкция е бул. "Монтевидео", бул. "Витоша" в пешеходната зона, "Дондуков", "Прага", "Козлодуй", "Сливница" при моста на Захарна фабрика", съобщи зам.-кметът по транспорта в Столична община Любомир Христов.

Ще се рехабилитират и трамвайните линии, така че по тях да могат да се движат новите трамваи. Освен това догодина се очаква да започне и строителството на третата линия на метрото.

Модернизирани ще бъдат и два от столичните паркове - "Западен парк" и "Северен парк".

Facebook logo
Бъдете с нас и във