Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Добри Митрев е новият председател на Българска стопанска камара

Снимка: БСК

Досегашният главен секретар на Българската стопанска камара Добри Митрев е назначен за нейн председател. Решението е взето единодушно днес на извънредно заседание на управителния съвет. 

Заседанието е започнало с едноминутно мълчание в памет на Радосвет Радев, който председателстваше БСК от 2018 г., но почина внезапно на 6 август. 

Добри Митрев е роден на 19 август 1972 г. (49-годишен) и е юрист по образование. Има дългогодишен административен опит, включително като председател на Общинския съвет на Перник в продължение на два мандата.

В екипа на камарата е от 2012 г., а от 2018-а е главен секретар и член на управителния съвет.

"Добри Митрев се ползва с авторитет и подкрепа сред екипа и членовете на БСК, а с годините е доказал своя професионализъм и лоялност към каузата на организацията. Членовете на Управителния съвет единодушно подчертаха, че чрез този избор се осигурява приемственост в провежданите до момента дейности и политики на БСК, в защите на нейните членове, особено в условията на пандемия, икономическа и политическа кризи", отбелязват от стопанската камара. 

Следващото заседание на управителния съвет е насрочено за 29 септември, съгласно предварително утвърдения график на заседанията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във