Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Добре познати кандидати за обходния път на Пловдив за 42 млн. лв.

Седем фирми и консорциуми са подали оферти за строителството на югоизточния обход на Пловдив. Обществената поръчка е за трасе с дължина 4,8 км., а прогнозната й стойност е 42 млн. лева без ДДС. 

Сред претендентите са някои доста добре известни строителни фирми. Например "Щрабаг", "Трейс груп холд",  "ПСТ Груп", "Геострой" и "Джи Пи груп".

Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца. Предстои отварянето на ценовите оферти, класирането на кандидатите и избора на изпълнител. 

Идеята е с изграждането на обхода транзитният поток, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив – Асеновград и Смолян, да бъде изведен от града

Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж.п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград. Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през 2019 г. нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети. Ще бъде изграден надлез над ж.п. линията Пловдив – Димитровград, с дължина 86 м., уточнява пътната агенция. 

"Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи натовареното движение в град Пловдив", посочват още от АПИ. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във