Банкеръ Daily

Стела Балтова:

Добрата подготовка на бранша предполага успешен зимен сезон

Зимният туристически сезон, който предстои да бъде открит официално на 18 декември, се очаква да бъде съпроводен с предизвикателства, но добрата подготовка на бранша предполага той да е успешен. Това заяви в Пловдив служебният министърът на туризма Стела Балтова.

Тя подчерта, че има интерес от чуждестранните туристи. 

Зимните ни курорти ще работят със засилена конкуренция, подчерта министър Балтова, като припомни, че в предишния сезон България беше единствената дестинация в Европа, която беше отворена за зимен туризъм, а сега посетители очакват в Австрия, Италия и Франция. 

"Но пък нашите зимни курорти са готови. Те са готови първо с високата категория на настанителната база. Готови са с това, че успяха да създадат условия в зависимост от указанията на министъра на здравеопазването, от здравния протокол за зимните курорти, които всъщност да гарантират, че всички туристи, които посетят нашите зимни курорти, първо, ще се чувстват комфортно, уютно и паралелно с това ще бъдат избегнати всички възможности от по-нататъшна зараза. Ние проведохме през изминалите два месеца неколкократни срещи с туроператори от пазар Великобритания, от Чехия, от пазар Полша, Русия, точно за зимния туризъм. Записвания има", обясни Стела Балтова. 

От 1-ви декември ще отпадне заповедта на министъра на здравеопазването, която изисква освен "зелен сертификат" и отрицателен резултат от PCR тест от пристигащите у нас от 14 дестинации от Европейския съюз, съобщи още министър Балтова. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във