Банкеръ Daily

Управление и бизнес

До седмица ще има окончателно решение за Наредба №34 за таксиметров превоз на пътници

До седмица ще има окончателно решение по отношение на основните промени, залегнали в текстовете на Наредба №34 за таксиметров превоз на пътници. Това съобщиха от министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията след срещата на министър Росен Желязков и представители на таксиметровия бранш.

По време на разговорите са били обсъдени предложенията, постъпили в хода на общественото обсъждане на проекта за изменение на нормативния акт. Участниците в срещата са изказали различни мнения относно ролята на нормативна регулация на компонентите на тарифата за таксиметров превоз, в т.ч. в контекста на настоящата епидемична обстановка.

Министър Росен Желязков е изтъкнал, че всички в сектора трябва да се обединят около общо решение, което да изразява в максимална степен интересите на индустрията, защитавайки и интересите на потребителите. Министърът е призовал участниците в срещата да се търсят оптимални и удовлетворяващи решения.

„Всички теми, които бяха поставени от участниците в срещата ще бъдат подробно отразени в проекта на изменение на наредбата, който ще бъде изпратен до браншовите организации преди нейното обнародване", е посочил министър Росен Желязков.

Във връзка с произнасянето на Комисията за защита на конкуренцията в края на 2020 г., министър Росен Желязков провежда срещата с таксиметровия бранш, а целта на разговорите е да бъдат обсъдени следващите стъпки към промяна в наредбата, които ще бъдат и публично оповестени официално чрез средствата за масово осведомяване, уточняват от министерството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във