Банкеръ Daily

Управление и бизнес

До ноември започва ремонтът на пътя между Пловдив и Стара Загора

До началото на месец ноември, ако времето позволи, ще започне текущ ремонт на деформираната активна лента на АМ „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора в посока Бургас.

Предвижда се дейностите по 17-километровия участък да бъдат изпълнени в срок от три седмици, при въвеждане на временна организация и реверсивно движение. Очакваната стойност на предвидените за строителни дейности по трасето е 4,5 млн. лв. Те не стартираха през летния сезон, защото опашките, задръстванията и тапите са неизбежни, когато се извършва ремонт, съобщиха от регионалното министерство. 

Очаква се финансираната със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 реконструкция на пътя да приключи до края на 2018 г. За да има добра пропускливост на пътя, сигурност и безопасност на придвижване, е необходимо да бъдат изградени локални платна и кръгови кръстовища, които не са включени в проекта по ОПРР. Изграждането им, което ще се финансира със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“, ще зависи от провеждането на необходимите за изпълнение процедури.

Спорен е броят на кръговите движения, които трябва да се изградят. Три са безспорните кръгови кръстовища – при Асеновград, на летището и при околовръстното шосе на Пловдив, което в последствие ще прерасне в пътен възел.

Цената на тези допълнителни съоръжения ще зависи от проектните им характеристики. За изграждането им ще е необходимо и отчуждаване на частни терени. Областният управител на Пловдив Здравко Димитров е заявил, че процедурите за тях вече са в ход.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във