Банкеръ Daily

Управление и бизнес

До момента са продадени над 1,195 млн. е-винетки за 92 млн. лв

До момента са продадени над 1,195 млн. е-винетки за 92 млн. лева. Електронна винетка може да бъде закупена от водачите на леки и тежкотоварни автомобили в над 5 хил. точки в цялата страна. Има 440 хил. лв. повече приходи от пускането в продажба на електронните винетки, в сравнение със същия период на миналата година. Това обяви пред журналисти регионалният министър Петя Аврамова.

В връзка насроченото за следващия петък разискване в парламента, за което настояха от БСП, министърът уточни:

„Дори се радвам, че ще има такова разискване, защото искам да разкажем всичко, което е направено до момента за въвеждане на електронната система за таксуване. Ще запознаем всички народни представители и обществеността. Благодарна съм на БСП, защото това ще бъде част от нашата разяснителна кампания за дейностите, които се извършват за новата система за електронно таксуване на база време и изминато разстояние“, допълни още министър Аврамова.

148 952 годишни електронни винетки са издадени чрез дирекциите “Социално подпомагане”. Те са безплатни за хората с увреждания и се поемат от бюджета на АПИ.

От днес правоимащите лица могат да проверяват валидността им и чрез сайта на АПИ -https://social.api.bg.

Проверката е само по регистрационен номер на автомобила, който може да бъде въведен чрез клавиатура на кирилица или латиница, но е важно буквените символи да отговарят на тези в номера.

Чрез ЕГН и регистрационен номер на автомобила правоимащите лица могат да проверяват за валидна винетка и на интернет страницата на Агенцията за социално подпомагане.

Facebook logo
Бъдете с нас и във