Банкеръ Daily

Управление и бизнес

До края на септември ще бъдат разработени мерки срещу проблемите на бизнеса

До края на септември работна група от експерти ще разработи мерки за справянето с проблемите пред бизнеса у нас. Това обяви икономическият министър Емил Караниколов.

Според него основните проблеми пред бизнеса у нас са недостигът на квалифицирана работна сила, издаването на работни визи на чужди граждани, както и административните тежести и злоупотребата с болнични. Именно върху това ще фокусират експертите.

Караниколов сподели, че през този летен сезон у нас работят, главно в туризма, а и в различни сфери на икономиката, около 3000 чуждестранни граждани. Проблемът с издаването на техните визи за работа обаче все още не е решен.

Неотдавна Караниколов обяви, че в първите месеци от работата му са оптимизирани 113 от административните услуги, предоставяни от Министерството на икономиката. По 67 от тях се намалят таксите, а по 21 услуги таксите напълно ще отпаднат. По 14 услуги документите ще бъдат събирани по служебен път, а 8 от услугите са премахнати, тъй като са остарели.

Министърът присъства на среща с представители на ямболския бизнес, а след това посети официалното откриване на нов строителен хипермаркет в града.

Facebook logo
Бъдете с нас и във