Банкеръ Daily

Управление и бизнес

До края на седмицата пускаме движението на "Лъвов мост", обеща Фандъкова

До края на седмицата ще бъде пуснато цялото движение на „Лъвов мост”, обеща столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя направи проверка на реконструкцията на съоръжението, придружена от Бойко Борисов и Жозеф Дол.

„Утре рано сутринта се пуска движението по кръговото кръстовище, но довечера ще спрем за няколко дни движението по северния тунел, за да може да се положи последния пласт асфалт, така че до края на седмицата да бъде завършен целия проект”, коментира Фандъкова. Тя поясни, че на „Лъвов мост” остават още да се направят ограниченията на трамвайното трасе, за да няма инциденти.

"Мисля, че си струваха всички неудобства, които причинихме на хората заради реконструкцията на „Лъвов мост”, защото сега движението се отпушва и преминаването през кръстовището е за по-малко от 3 минути. Надявам се догодина да приключи и ремонтът на Централна гара. Напредваме постепенно и обновяваме част по част София", каза кметът.

"Да се надяваме, че скоро време ще имаме едно сериозно и стабилно правителство, защото ние, кметовете, вече сме на предела на собствените си сили. Дори финансираме Европейски проекти със собствени средства. За нас е много важно да се пуснат европейските средства и новият програмен период. В най-добрия случай ни предстои още половин нулева година, но да се надяваме, че следващата година ще може да започне третата линия на метрото, но това зависи от това дали ще имаме стабилно правителство”, посочи още Фандъкова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във