Банкеръ Daily

Управление и бизнес

До края на октомври ще приключи строителството на третата линия на метрото

Пет километра от третата линия на метрото са готови. Общата дължина на трасето е 8 километра като се очаква до края на октомври те да бъдат завършени. В следващите няколко месеца трябва да приключат и тестовете на новите системи за управление на влаковете и новите метровлакове. Това обяви пред БНТ Ангел Джоргов - заместник-ръководител на проекта.

"Около 5 километра са напълно готови. Централният участък е общо 8 километра. Строително ще приключи така, както е по график, до края на месец октомври. След което се тестват новите системи за управление на влаковете и новите метровлакове, които са по отделен договор на немската компания "Сименс", каза  Джоргов и допълни, че в голяма част от трасето тестовете вече са започнали, а по цялата линия ще продължат още няколко месеца. Общият брой на системите е шест.

Около 15 септември ще бъде отворен и целият подлез на "Орлов мост", където ще бъде връзката между линия 1 и линия 3 на метрото. Връзката между втората и третата линия ще бъде на метростанция НДК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във