Банкеръ Daily

Управление и бизнес

До края на юни решават кой ще разработи проект на околовръстния път на Пловдив

В края на месец юни се очаква да приключи процедурата за избор на изпълнител за изработване на технически проект и ПУП-Парцерален план за Околовръстен път на Пловдив. В случай че решението за класиране не бъде обжалвано, ще бъдат сключени договори с избраните изпълнители по съответните обособени позиции. Това съобщи регионалният министърПетя Аврамова по време на днешния парламентарен контрол в отговор на въпрос кога се очаква да завърши процедурата.

Министърът напомни, че обществената поръчка за изработване на технически проект и ПУП – Парцерален план за разширение на трасето с обща дължина 18,7 км е обявена от Агенция „Пътна инфраструктура“ през октомври 2019 г. То включва участъка от второкласния път Пловдив – Асеновград на територията на гр. Пловдив и отсечката от пътя III-805 в участъка от връзката му с първокласния път Пазарджик – Пловдив в посока п. в. „Царацово“ на АМ „Тракия“.

За трите обособени позиции, на които е разделена процедурата, са подадени общо 17 оферти. Те са отворени на 10.12.2019 г. До март тази година комисията е проверила документите на участниците, разгледани са офертите им и са проверени техническите предложения. След направен анализ на предложените стойности за изпълнение на поръчката за всяка една от обособените позиции от някои от кандидатите е изискана обосновка за формиране на ценовите предложения.

Срокът за изработване на техническия проект е 120 дни за обособена позиция 1, 90 дни – за обособена позиция 2, и 150 дни за третата обособена позиция, като включва само времето за извършване на проектно-проучвателни работи.

Има процедури, които трябва да бъдат извървяни преди реалното строителство на който и да е път, както и на околовръстния път на Пловдив. Когато станат готови проектите, трябва да се пристъпи към отчуждителни процедури. Обикновено съчетаваме времето и докато траят отчуждителните процедури, провеждаме и процедурите за избор на строител, каза регионалният министър.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във