Банкеръ Daily

Управление и бизнес

До края на юни пътните строители ще получат парите си за ремонти

От Българска браншова камара "Пътища" отменят протеста си, който бе насрочен за сряда следващата седмица, но остават в протестна готовност. Това заяви председателят на камарата Стефан Чайков след среща с премиера Кирил Петков. На срещата от ББК "Пътища" са получили уверение от министър-председателя, че до 30 юни ще получат всички средства. Постигната е уговорка и да поддържат оперативна връзка лично с премиера, за да може Петков да реагира, ако нещо от договореното не се случи по вина на друг.

От правителствената пресслужба съобщиха, че на срещата са били обсъдени проблемите в сектора и начините за тяхното решаване. Пред представителите на строителните фирми премиерът още веднъж е акцентирал, че правителството е в готовност да им разплати веднага над 600 млн. лева, но за целта е нужна санкция от Народното събрание.

Петков е уверил ръководството на Браншова камара „Пътища“, че останалите 50%, които се дължат на строителния бранш, ще бъдат платени след цялостна проверка и становища на експертни комисии. Министър-председателят е бил категоричен, че оценява усилията на строителите, но за да изпълни ангажиментите си към българските граждани, трябва да има увереност, че всички публични средства се харчат по прозрачен и законен начин.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във