Банкеръ Daily

Управление и бизнес

До края на юни плащаме местните данъци с отстъпка

Удълженият срок за първата вноска за такса "смет", както и за 5% отстъпка при плащане в пълен размер на данък "недвижими имоти" и данък за МПС изтича на 30 юни, напомнят от Дирекция "Общински приходи" на Столичната община.

Ако се плащат на части, сроковете за данък "сгради" и "МПС" са: 30 юни - за първа вноска и 31 октомври - за втора вноска.

За плащане на такса "смет", сроковете тази година са: 30 юни, 30 септември и 30 ноември.

След тези дати започва да се начислява съответната лихва по закон.

Нормалният ритъм на работа във всички 22 районни данъчни отдела в София вече е напълно възстановен. Столичани могат да плащат местните си данъци и такси във всеки от отделите, независимо в кой район се намира имотът им. Другите опции за издължаване са по банков път или чрез финансови посредници.

Най-удобният и бърз начин е през електронния портал на Столичната община. За да се възползвате от тази онлайн услуга, е необходимо да имате издаден ПИН -код от Столичната община, или ПИК от агенцията по приходите.

ПИН-код за справки и онлайн плащане на местните данъци и такси през електронната страница на общината може да бъде издаден във всяка от районните данъчни служби, след представяне на документ за самоличност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във