Банкеръ Daily

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов:

До два месеца всички предприятия от тежката индустрия затварят

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предупреди, че при настоящите цени на природния газ до два месеца всички предприятия от тежката индустрия ще започнат да затварят.

"Химическа промишленост, фармацевтика, леярните, пекарните, енергоемките производства. Аз не знам как се управлява държава на дотации. Такова перпетуум мобиле аз не мога да управлявам. Да дотираш водата на хората, защото е скъпа, бензина, нафтата, газа, тока, дървата, енергийно бедните. Как се управлява това нещо? Това ви донесе "Промяната". "Промяната" уби България, но "перфектната буря" ще дойде догодина, когато ще ни занули докрая.

Това на изборите хората трябва да го знаят. Държавата има последни издихания, за да може нещо да се спре - обясни Борисов.

"На тези са им важни посредниците. Нищо не е гарантирано, освен високите цени. Бодряшки обясняваха как ще е четири пъти по-евтин газът, а то стана 10 пъти по-скъп." 

После постави въпроса: „Знаете ли колко трябва да е дотацията на „Топлофикация София“ при сегашните цени? По 300 млн. на месец – и за пет месеца тя ще стане 1.5 млрд – пари, които ги няма в бюджета.“

Борисов е на посещение в Димитровград, където се видя с кмета на Стара Загора - Живко Тодоров, и със Стефан Димитров от "Неохим", който го информира, че единственият торов завод у нас освобождава работници заради скъпия газ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във