Банкеръ Daily

Управление и бизнес

До 8 юни Община Пловдив очаква оферти за стойността на дострояването на стадиона на "Ботев"

Строежът на стадион "Христо Ботев" може да бъде рестартиран още през август, ако няма обжалване на някоя от процедурите.

Двете обществени поръчки за строежите на стадион "Христо Ботев" и стадион "Локомотив" (в парк "Лаута") ще бъдат обявени едновременно, съобщиха от пресцентъра на община Пловдив, цитирайки кмета Здравко Димитров при откриването на новия многоетажен паркинг в район "Западен".

"Двете поръчки ще бъдат пуснати едновременно, за да не се сърдят от двата клуба. И едните, и другите са много ревниви", заяви Димитров. Търговете ще бъдат обявени в съответствие с одобрените суми от Министерския съвет – 25 млн. лв. за "Колежа" и 12 млн. лв. за "Лаута".

В "Ботев" са по-напред с документацията и имат готов проект. В момента върви пазарното проучване за стойността на материалите, които ще бъдат вложени за довършване на стадиона. То приключва на 8 юни. "Целта е да се получи една реална цена на изпълнение, която да залегне в индикативната стойност на обществената поръчка, която предстои да обявим", коментира заместник-кметът по строителство Пламен Райчев. След това ще се подготви и пусне поръчката за строежа.  Проектът е същият, който бе представен преди години. Припомняме, че община Пловдив си върна от 6 март отново собствеността на стадион "Христо Ботев".

По същото време ще бъде обявена поръчката и за строеж на стадион "Локомотив". Тъй като от клуба не са представили още готов технически проект, поръчката за съоръжението в парк "Лаута" ще бъде изградено на инженеринг на базата само на идейно предложение, като цената за изработка на същинския технически проект ще бъде включена в субсидията от 12 млн. лв., отпуснати от държавата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във