Банкеръ Daily

Управление и бизнес

До 450 000 лв. безвъзмездна финансова помощ могат да получат автобусните превозвачи

Автобусните превозвачи вече могат да кандидатстват по мярката за финансова подкрепа. Крайният срок за подаване на заявленията е до 10 ноември, съобщиха от Министерството на транспорта.

Осигуряването на оперативен капитал за българските микро-, малки и средни предприятия, извършващи автобусни превози е по процедура чрез директно предоставяне „BG16RFOP002-2.079 Подкрепа за МСП, извършващи автобусни превози, за преодоляване на икономическите последствия от COVID-19 чрез прилагане на схема за подпомагане от (МТИТС)“.

Минималният размер на средствата, които ще се отпускат е 3000 лв., а максималният е 450 000 лв. безвъзмездна финансова помощ, като разпределянето ще бъде на база оборотите на фирмите.

Автобусните превозвачи, които ще кандидатстват за финансова подкрепа, ще бъдат преценявани само по допустимост, без да се прави оценка на проектни предложения. По този начин Министерството на транспорта, информационни технологии и съобщенията (МТИТС) гарантира опростени правила за подаване на документи и максимална обективност на процеса, уточниха от ведомството. Всеки допустим кандидат ще може да получи средства. Така връзката между автобусните превозвачи и МТИТС ще бъде директна, без да е необходимо те да ползват консултанти и да заплащат такси, и комисионни.

От Министерството на транспорта, информационни технологии и съобщенията правели това уточнение, във връзка с получени сигнали от автобусни превозвачи за подвеждащи предложения, за посредничество от фирми-консултанти.

Българските микро-, малки и средни предприятия, извършващи автобусни превози, могат да подават заявленията си изцяло по електронен път чрез ИСУН 2020.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във