Банкеръ Daily

Управление и бизнес

До 30 април е срокът за подаване на данъчни декларации

До 30 април трябва да се подадат декларациите за доходите на физически лица. В същия срок става и плащането на данъка върху общата годишна данъчна основа. В същия срок е необходимо да се декларират и внесат окончателните осигурителни вноски за 2019 г., напомнят от Националната агенция по приходите (НАП).

Над 80% от всички получени в агенцията формуляри са изпратени онлайн.

Потребителите, които искат да им бъде издаден ПИК, вече могат да го заявят с обаждане на информационния телефон на приходната агенция: 0700 18 700, на имейл: [email protected], по пощата, както и през системата за сигурно електронно връчване (https://edelivery.egov.bg/). От съображения за сигурност, кодът се дава само лично или на упълномощено лице в запечатан плик.

Приходното ведомство напомня, че подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи, както и плащането към бюджета  могат да се извършват чрез портала за е-услуги: https://inetdec.nra.bg/, с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП.

Структурите на НАП продължават да работят и да обслужват клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във