Банкеръ Daily

Управление и бизнес

До 22 март се подават офертите за строителството на югоизточния обход на Пловдив

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви тръжна процедура за определяне на изпълнител при строителството на югоизточния обход на град Пловдив, който е с дължина 4.8 километра. Кандидатите могат да подават оферти до 22 март, съобщиха от пътната агенция.

С изграждането на този обход транзитният поток, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив – Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от чертите на град Пловдив.  

Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-я км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж.п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-я км от път II-86 Пловдив - Асеновград. Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през 2019 година нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив - Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети. Ще бъде изграден надлез над ж.п. линията Пловдив - Димитровград, с дължина 86 метра.

Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи значително натовареното движение в град Пловдив.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във