Банкеръ Daily

Управление и бизнес

До 20 март започва реалното строителство на новия участък от АМ „Хемус“

До 20 март ще започне реалното строителство на новия участък от магистрала „Хемус“ от Ябланица до пътен възел „Боаза“. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в Ловеч.

"Проектирането на трасето от 9,3 км. все още тече, а изграждането му трябва да бъде завършено за година и половина. В момента се извършва проектирането и геологията в участъка между пътен възел „Боаза“ и разклона за Ловеч и Плевен от път II - 35. Строителството на трасето с дължина 52 км. ще бъде разделено на три етапа. В средата на годината ще бъде обявена обществената поръчка за избор на изпълнител", обясни Нанков.

Той подчерта, че с това проектиране са променили параметрите на авто-магистралното трасе. Проектната скорост е 120 км. / ч., но позволената скорост ще е 130 км./ч.

"По този начин от държавния бюджет, от който се финансира строителството на магистралата, ще бъдат спестени 300 милиона лева. С новото проектиране се спестява строежът на седем моста и три тунела", добави Николай Нанков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във