Банкеръ Daily

Управление и бизнес

До 1300 безработни се регистрират на борсата на ден

От началото на кризата с коронавируса досега много работодатели освобождават работници, като много от тях се регистрират в бюрата по труда. За края на миналата седмица броят на регистрираните варира от 750 до 1300 на ден. Това обяви  пред Би Ти Ви социалният министър Деница Сачева.

"Преди всичко не вреди - този принцип трябва да спазват всички и хората по високите етажи", коментира тя по повод прегласуването на закона за извънредното положение.

Според Сачева целият закон е върнат, въпреки че ветото е частично. Това означава, че ще има още няколко дни забавяне на действието му, за да започнат допълнителните социални услуги. 43 хил. човека получават патронажна грижа - това са самотноживеещи, трудноподвижни, социално слаби, хора под карантина.

"Всичко зависи от закона - 20 млн. лв. се насочват към общините за увеличаване на тези грижи. Има специално внимание върху старческите домове - осигуряваме дезинфектанти и да се следи за нуждите им. Пускаме телефон за психологични консултации - 080088001. На него могат да се правят и други консултации за хора в бедстващо положение", обясни Деница Сачева. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във