Банкеръ Daily

Управление и бизнес

До 10 септември трябва да приключи цялостният ремонт на бул. "България"

"До 10 септември трябва да приключи цялостният ремонт по бул. "България". Използвахме намаленото движение по време на епидемията и направихме ремонта на участъка от бул. "Гоце Делчев" до бул. "Тодор Каблешков". В момента се работи активно по бул. "България" от Околовръстния път до моста над река Бояна, за да може да бъде приключен ремонтът средата следващата седмица." Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на ремонта на бул. "България".

Предвидено е монтирането на два нови светофара на булеварда, за да бъде по-безопасно движението на пешеходците, посочи столичният градоначалник.

По думите ѝ навсякъде, където е възможно, се правят и велоалеи. От бул. "Гоце Делчев" до бул. "Пушкин" се предвижда по тротоара да се маркира велоалея.

"Искаме да се възползваме от ситуацията, когато хората са готови малко повече да се откажат от своите автомобили, да запазим въздуха по-чист", обясни Фандъкова.

Тя отбеляза, че след като приключи ремонтът на този участък, ще започне ремонт в другата посока - от колелото на "Пушкин" до Околовръстния път.

"Предвиждаме да започне работа и в участъка от бул. "Тодор Каблешков" до бул."Гоце Делчев". Ще има неудобства за движението, но смятам, че всички шофьори видяха ефекта и ще изтърпят още малко време. Най-късно до 10 септември трябва да приключи всичко", подчерта кметът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във