Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Днес новия председател на НСИ встъпва в длъжност

Церемония за встъпването в длъжност на новия председател на Националния статистически институт - доц. д-р Атанас Атанасов, ще се състои от 11:00 ч., съобщиха от пресцентъра на Националния статистически институт.

На събитието ще присъства и досегашният председател на НСИ Сергей Цветарски.

Церемонията ще е в сградата на Националния статистически институт.

Предложената кандидатура на доц. д-р Атанас Атанасов бе одобрена с решение на Министерския съвет. 

Това стана след проведена прозрачна процедура за избор на председател на Националния статистически институт. Предварително обявените ясни правила и критерии за избор, бяха публикувани в средствата за масово осведомяване и социалните мрежи. Две комисии с различен състав в няколко последователни етапа, в които лично участва заместник министър-председателят по ефективно управление, проведоха изслушване и защита на концепция за развитието на НСИ и интервюта.

С друго свое решение Министерския съвет определи трима заместник- председатели на Националния статистически институт: В новия състав влизат: Диана Янчева, която от юни 2012 досега е заместник-предедател на статистическия институт, Свилен Колев е финансист, и Михаил Кончев, доктор по научна специалност „Приложение на изчислителна техника в икономиката“.

Заедно с това е освободен Богдан Богданов, който е с изтекъл мандат като заместник- председател на НСИ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във