Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ДКЕВР: Ново правителство да вземе мерки за цената на тока

Новото правителство трябва да вземе мерки, с които да не бъде увеличавана повече цената на електроенергията. Това заяви шефът на ДКЕВР  Светла Тодорова, на брифинг след заседанието на комисията.

„Цените бяха увеличени от 1-ви октомври. Оттук-нататък трябва други институции да преценят дали могат да бъдат намалени цените чрез други действия. Не можем да гарантираме, че няма да има нови увеличения”, коментира Тодорова.

„Нека видим какво ще прави правителството и парламента – дали ще имат инициативи в областите, в които сме посочили, че съществуват проблеми или не. Не да казват колко да бъдат цените – тоест да диктуват на ДКЕВР какво да прави. Възможно е да бъдат променени законите свързани с ВЕИ-ата. Има такива идеи. В момента ние можем да спазваме установените закони. В нашите ръце няма действия, които да са рационални в момента и да можем да повлияем на ситуацията”, обясни Светла Тодорова.

Очаквам новото правителство да бъде много активно. Ако те не са активни, ще търсим диалог с тях, обяснявайки че ако не се предприемат определени действия ще трябва да се увеличи цената на електроенергията”, допълни Тодорова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във