Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Джи Пи Груп": Ще строим "Железница" в полза на обществения интерес

Строителният гигант "Джи Пи Груп" изпрати позиция до медиите след сключването на договора за строителството на тунела "Железница".  "Управителният съвет заявява категорично, че през всички години компанията е работила, съобразявайки се със законовите разпоредби, и винаги е отчитала обществения интерес, и ще продължава да работи така", се казва в писмото.  От компанията подчертават, че Върховният административен съд е излязъл с решение, че консорциумът-победител в търга е избран законосъобразно.

Както "БАНКЕРЪ" неведнъж е писал, миналата есен "Джи Пи Груп" обяви намерението си да се откаже от проекта. В позицията им от вторник (12 февруари) се казва, че това се е случило "заради обществения интерес и манипулативната обстановка, която се опитваше да отъждестви граденото десетки години име на компанията в строителния бранш с престъпни квалификации".

"Близо три месеца по-късно Върховният административен съд безапелационно потвърди мотивите на Комисията за защита на конкуренцията и на възложителя - Агенция "Пътна инфраструктура“, за избор на изпълнител на обществената поръчка", изтъкват от строителната фирма. В позицията се казва още, че компанията осъзнала, че забавата в изграждането на посочените участъци на магистрала "Струма" е предпоставка за още тежки катастрофи, голям брой загинали и ранени.

"С оглед създалата се ситуация - скъсените срокове и възможността изграждането на този мащабен проект да бъде провалено, управителният съвет се съобрази със законодателството и изпълни задълженията си, като сключи договор за изграждането на тунел "Железница" с възложителя Агенция "Пътна инфраструктура". Същото ще бъде в полза на обществения интерес от предотвратяване на огромните загуби на държавния бюджет, които могат да възникнат при неизпълнение на проекта до 2023 г., и в подкрепа на пътната безопасност", посочват също така от "Джи Пи Груп".

Facebook logo
Бъдете с нас и във