Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

"Джаспърс" подпомага 15 европроекта през тази година

Общо 15 проекта са включени в плана за действие по инициативата за техническа помощ "Джаспърс" за тази година, който беше приет на днешното заседание на кабинетът във Видин. Два от проектите са в сектор "Околна среда", девет са в "Транспорт" и четири са хоризонталните мерки. При необходимост обаче той може да бъде допълван, уверяват управляващите.

"Джаспърс" е инструмент за техническа помощ за подготовка на големи инфраструктурни проекти, създаден от Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка и Европейската банка за възстановяване и развитие за подкрепа при подготовката на проекти, за които се предвижда финансиране от европейските фондове и от Европейските структурни инвестиционни фондове за програмен период 2014-2020 година.

Техническата подкрепа от страна на "Джаспърс" е безвъзмездна за страната. Идеята е чрез нея да се подпомогне процесът на ефективно усвояване на средствата от европейските фондове в рамките на настоящия програмен период, както и за по-доброто планиране на програмен период 2014-2020 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във