Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Дивото къмпингуване оставя много боклук, според Нено Димов

Министърът на околната среда Нено Димов упрекна почитателите на дивото къмпингуване, че оставят след себе си много боклук, което затруднявало районните кметове. "На градоначалниците се налага да взимат ресурс от хората, които плащат, за да покриват щетите от тези, които не плащат", коментира екоминистърът в телевизионно интервю.

За ветото на президента върху Закона за Черноморското крайбрежие Димов заяви, че текстовете регламентирали минимални изискванияте, за да може от една страна да се опазва, а друга страна да се къмпингува. По думите му до 6 месеца след влизането му в сила четири министерства ще трябва да разработят условията за къмпингуване. "Естествено, трябва да има тоалетна, вода и ток и място, на което да събирате отпадъците си. Това трябва да бъде регламентирано“, обясни министърът. 

Димов отрече информацията, че се подготвя забрана за ограничаване на вноса на дизелови автомобили с клас под Евро 4 от началото на 2021 г.  От думите му стана ясно, че това ще бъде допълнителна мярка, която може и да не бъде приложена. Екоминистърът обясни, че може да бъде забранен вносът на автомобили с дизелови двигатели, тъй като се нарушава правото на свободно движение на хора, стоки, услуги и капитали в Европейския съюз.

Facebook logo
Бъдете с нас и във