Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Дискордиа" очаква приходи от 125 млн. лв. за 2018 година

Компанията за международен товарен транспорт "Дискордиа" планира инвестиция на стойност 350 млн. лв. и наемането на 1500 нови работници в следващите пет години. Основателят и изпълнителен директор Христо Христов отчете, че за последните пет години фирмата е инвестирала в бизнеса си 130 млн. лв. и е разкрила 700 работни места. Само за тази година компанията ще наеме 250 души, като до момента на 215 е осигурена работа.

Шофьорите наброяват около 700, но от мениджмънта отчитат, че намирането на квалифициран персонал е доста трудно. "10 пъти се е разраснала индустрията, демографските проблеми също оказват влияние, както и има нужда от подобряване на имиджа на професията", отбелязват директорите на "Дискордиа". 

"Браншът допринася с обем от 6.5 милиарда евро на пазара, като се включат и другите видове транспорт приносът достига 8-9 милиарда евро", пресметна Христов. 

Той очаква предстоящото въвеждане на тол системата за тежкотоварните автомобили да усети не само от компаниите, но и от техните клиенти. "Нашата цена ще се прехвърли и върху нашите клиенти", разясни Христо Христов.

През изминалата година приходите на компанията са се увеличили с 44% до 88.3 милиона лева, а прогнозите им са през тази година те да се увеличат до 125.2 милиона лева.

Целта на фирмата е в края на 2022 г. да разполага с 1380 автомобила. За същия период от "Дискордиа" планират приходите от целия им бизнес, включващ логистика и спедиция, да достигнат над 346 милиона лева.

Компанията е създадена през 1992 година, като към момента тя има офиси в София, Варна, Русе, Бургас, както и в Украйна и Румъния.

Facebook logo
Бъдете с нас и във