Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Директорът на ВМЗ-Сопот: Министър Стоянов да спре да лъже

Иван Иванов

Няма нищо вярно в думите на служебния министър на икономиката Никола Стоянов, заяви Иван Иванов ,изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот. Коментарът му е по повод на изявлението на Стоянов, че предишното ръководства на ВМЗ-Сопот умишлено е водило предприятието към фалит.

"Единственото вярно в неговото изказване е абревиатурата на Вазовски машиностроителни заводи. Този  човек, е престоял седем месеца в  съвета на директорите като негов председател, но  единственото, което е правил  е да се разхожда  в скъпото си костюмче от портала до директорския кабинет. Той не познава военнопромишления комплекс, не познава състоянието на Вазовски машиностроителни заводи, така че тези твърдения, които чухме, да тежат на неговата съвест“, коментира Иванов пред bTV.

Той видя в действията на Стоянов поръчка.

"Румен Радев воюва с Корнелия Нинова и ние сега търпим следствието от тази война. Виждам и реваншизъм у Стоянов. Всъщност  производителността не само че не е паднала. Тя е повишена почти два пъти по времето, когато аз съм директор на завода. За 2021 година заводът е реализирал 195 милиона лева, а по актуализираната програма, която ние сме направили - 420 милиона лева. Достатъчно ясно говорят цифрите и аз ще предупредя  господин Стоянов, ако продължи да лъже безобразно от телевизионния екран и да изпълнява най-вероятно политическа поръчка, че ще се видим в съда, където ще го призова  и  не само аз, а цялото ръководство на завода ще заведем дело за клевета срещу него“, каза още Иванов.

Той добави, че е наследил от февруари до май сключени договори за 1 милиард и 200 милиона: "И то по времето, когато господин Стоянов е бил председател на борда на директорите. Някой е водил предприятието към фалит, това не е новото ръководство. Някой ще каже - много добре - само че това са празни договори. Какво са правили тези хора? Те са продавали единица продукция на завода на 5-6 фирми. Тези фирми са дали авансово плащане. Какво значи това? Това  в момента  е един от най-големите ми проблеми като изпълнителен директор. Аз трябва да успокоявам тези фирми, което е почти загубена кауза , тъй като тези фирми имат външнотърговски договори, плащат неустойки и заради тази безобразна дейност, която е вършил от бордът, оглавяван от господин Стоянов ние в момента сме заплашени да бъдем съдени за неустойки от тези фирми“, каза още Иванов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във