Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Димитър Манолов: Всички политици пиарят

"Всеки си мисли за това как ще се яви на избори - и президент, и политически партии". Това заяви Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа" и председател на Надзорния съвет на НОИ, в коментар на политическата обстановка в страната и обсъжданата в парламента актуализация на държавния бюджет за 2021-ва година.

 

Манолов е категоричен в това, че  отсъства политическо лидерство. 

"Преди е имало някакви хора, които са били макар и спорни, но все пак лидери, а сега няма никой. Всички политици пиарят, с това се занимават и с нищо друго. А въпросът е и доколко го могат", коментира президентът на КТ "Подкрепа".

Председателят на Надзорния съвет на НОИ обясни, че институтът не може да прави политика, а е разплащателна агенция и ще плаща толкова, колкото са му гласували. 

"Ако не приемат това, за което сега се разправят, НОИ ще продължи да плаща по досегашните схеми. Той не е в риск, той е касичка, в риск е всичко, което се случва в държавата", подчерта Манолов пред БНР. 

Той потвърди казаното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че България рискува да ѝ бъде наложена наказателна процедура от ЕС за сврух дефицит. 

"Страх ме е, че Бойко Борисов не е неправ. Лошото е, че в рамките на това говорене, по правилата на политическата игра, няма да добие сила нито един глас на здравия разум. Ето сега Борисов може да казва верни неща, но понеже ги е казал той - те автоматично стават неверни по силата на правилата на политическата игра", заяви още Димитър Мановол. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във