Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Димитър Манолов е новият председател на Надзорния съвет на НОИ

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов е новият председател на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт.

На свое заседание Надзорният съвет на НОИ е избрал ново ръководство. Като представител на изпълнителната власт на поста заместник-председател на съвета застава Калина Петкова, директор на дирекция "Трудово право, обществено осигуряване и условия на труд" в Министерството на труда и социалната политика. Заместник-председател от квотата на работодателите ще бъде Станимир Цоцов.

Съгласно разпоредбите на Кодекса за социално осигуряване, председателството на Надзорния съвет на НОИ е с мандат една година и се предава на ротационен принцип между трите страни, участващи в него - изпълнителна власт, работодателски организации и синдикати.

Надзорният съвет на НОИ е решил също да се проведе процедура за избор на изпълнители на дейността по профилактика и рехабилитация за тази година и утвърдил задължителните изисквания към изпълнителите на дейността през 2021 г. и условията, при които НОИ ще финансира дейността по профилактика и рехабилитация през тази година.

В 7-дневен срок от решението на Надзорния съвет на интернет страницата на НОИ ще се публикуват поканата за участие в процедурата и задължителните изисквания към изпълнителите на дейността.

Facebook logo
Бъдете с нас и във