Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Дилърът на Nissan, Renault и Dacia у нас с нов собственик

Най-големият автомобилен холдинг в България – „Авто Юнион“ АД, който обединява инвестициите на „Еврохолд България“ АД в сектора, подписа предварителен договор за продажбата на дъщерното си дружество „Н Ауто София“ ЕАД на „Булфарма“ ООД - водещ инвеститор в здравеопазването.

Сделката трябва да бъде одобрена от Комисията за защита на конкуренцията, уточниха от „Еврохолд България“. Документите за предстоящата концентрация вече са внесени в регулатора.

„Н Ауто София“ ЕАД е основен дилър в България на марката Nissan и контролира 51% от капитала на „Еспас Ауто“ - най-големият дистрибутор в България на автомобилите с марка Renault и Dacia. Компанията е и собственик на 51% от „ЕА Пропъртис“ ООД, която притежава терена и шоурума на Nissan, Renault и Dacia в София. 

„Авто Юнион“ АД има близо 12% дял в продажбите на нови автомобили в България и е собственик на вносители и дилъри на общо 18 марки автомобили и мотоциклети в страната, 26 оторизирани и доверени сервизни центрове, четири марки масла и смазочни продукти, както и на едно бранд решение за продажба на горива с отстъпка и отложено плащане. Сред по-известните автомобилни брандове, които представлява Авто Юнион АД са: Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Opel, Chevrolet, Mazda, Nissan, Renault и Dacia.

 

Сделката е част от стратегията за развитие на „Еврохолд“ АД,

която предвижда продажба на автомобилния и лизинговия бизнес и фокусиране върху застраховането и енергетиката.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във