Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Диян Димов е новият шеф на бургаското пристанище

Деян Димов е новият изпълнителен директор на „Пристанище Бургас” ЕАД, съобщиха от Министерство на транспорта.

Той е завършил „Икономика и организация на водния транспорт“ в Одески институт за инженери на Морския флот в Украйна и има над 25-годишен стаж на бургаския порт, като през този период е заемал различни длъжности.

От 1988-а е началник на отдел „Анализ, статистика и труд“, след това през 2003 година става заместник-ръководител на терминал „Насипни товари“.

През 2009-а е назначен за директор на дирекция „Експлоатация“ в порта, а в периода от 2010 година до юли 2013 г. заема поста изпълнителен директор на пристанището.

През 2010-а той поема пристанището с 13 млн. лв. загуба, но вследствие на неговото управление дружеството подобрява значително финансовия си резултат и до средата на 2013 година дружеството реализира печалба от 5 млн. лева.

През този период пристанището бележи и сериозен ръст на обработените товари, като само за 2011-а той е 13 процента. През първите шест месеца на миналата година, когато той все още е бил на поста изпълнителен директор, са обработени близо 80% от товарите за цялата година.

От юли 2013-а досега пристанището показва влошено финансово състояние, като от началото на тази година досега порта постига едва 176 хил. лв. печалба.

Основна задача на новия изпълнителен директор на „Пристанище Бургас” ЕАД, е да работи активно за подобряване на финансово-икономическите показатели на дружеството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във