Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Деветдесет и пет процента от водата, идваща от водосбора на "Белмекен" за Перник, се използва

Към момента водният обем на язовир "Студена" е 10 705 000 куб. м при капацитет от 25 519 100 куб. м, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" ООД - Перник. Отчетеният приток е 2380 л/сек., разходът - 298 л/секунда.
Специалисти на ВиК дружеството извършват ежедневни замервания и наблюдения на водния поток и язовирната стена, съгласно Наредбата за условията и реда за осъществяване на техническата и безопасната експлоатация на язовирните стени и съоръженията към тях и за осъществяване на контрол за техническото им състояние, която е в сила от 31 януари тази година.

Деветдесет и пет процента от водата, която се подава за Перник от водосбора на язовир "Белмекен", достига до жителите на града, съобщиха на БТА, цитирайки изпълнителния директор на "ВиК" Борислав Иванов.
По думите му това са около 295 л/секунда. С тях през деня се захранват най-големите пернишки квартали - "Изток", "Мошино" и "Тева", както и селата Големо Бучино и Люлин. Нощем със софийска вода се пълни резервоарът за централната градска част и останалите населени места, които се водоснабдяват от язовир "Студена".

Facebook logo
Бъдете с нас и във