Банкеръ Daily

Министерството на правосъдието установи:

Девет случая на издевателства в затворите за последните 4 години

Министерството на правосъдието е установило девет случая на издевателства в затворите през последните четири години. Това съобщават от ведомството във връзка с назначената проверка след твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски в парламентарната комисия по ревизия на управлението.

Министерството на правосъдието също така е поискало Агенцията за държавна финансова инспекция да провери за нередности четири обществени поръчки, възложени от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, Главна дирекция „Охрана“ и Държавно предприятие „Фонд затворно дело“. 

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов обеща преди месец проверка на твърденията на зърнопроизводителя Светослав Илчовски за съществуване на видеозапис на издевателства в ареста над известен бизнесмен.

Твърденията си зърнопроизводителят направи в т. нар. комисия за ревизия, действала за кратко в разпуснатия 45-и парламент. Описвайки съществуваща - по думите му от години, схема за рекет, Илчовски заяви, че през 2017 година видял видео с издевателства в ареста, снимани от надзирателите.  Посочи като жертва  карнобатски алкохолен бос. Миню Стайков отрече, повтаряйки шест пъти: "Нямам сестра", а защитничката му обърна внимание, че клиентът ѝ е бил в ареста след есента на 2018 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във