Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Десислава Танева предлага Порожанов за шеф на ДФ ”Земеделие”

Министърът на земеделието Десислава Танева ще предложи за директор на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов, информира БНР.

Румен Порожанов бе министър на финансите в служебния кабинет, а преди това той оглавяваше ДФ "Земеделие", като в края на август 2013 г. напусна фонда.  А преди да стане директор на ДФ "Земеделие" Порожанов бе началник на кабинета на министъра на финансите по време на предишното управление на Бойко Борисов Симеон Дянков. 

Днес министър Танева и нейният заместник, отговарящ за горите, Георги Костов, представиха новите мерки срещу незаконната сеч. Мерките, които министерството предвижда, трябва да бъдат въведени ускорено и до юни догодина да дават вече резултати. Ще бъдат създадени 137 мобилни групи за цялата страна. Те ще бележат отсечените трупи с нови пластмасови уникални маркировки, предаде БНР.

Освен това ще се въведат и електронни фишове. По този начин се очаква да се намали с 20 процента незаконната сеч и съответно да се увеличат приходите за държавата с толкова процента. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във