Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Десислава Танева отрече да е в конфликт на интереси

До седмица ще е сформиран политическият й кабинет

Новият министър на земеделието Десислава Танева отрече да е в конфликт на интереси, заемайки този пост. Обяснението идва по повод обвиненията през 2009 година, когато тя беше номинирана за земеделски министър, но в последствие се оттегли. "Не искам да коментирам от къде идваха атаките. За сектора те са публична тайна", обясни Танева пред БНР. Тя увери, че не е влязла в политиката със стремеж към властта като самоцел. 

Земеделският министър обяви, че планира промени в структурата на агроминистерството. "По отношение за назначенията – аз съм предложила политическия си кабинет, надявам се той да бъде одобрен и това ще стане известно следващата седмица", подчерта тя и уточни, че не е планирала крайни промени. От думите й стана ясно, че в него влизат хора от познати лица за земеделския сектор.

За изминалия период на управление на Министерството на земеделието, Танева посочи, че всеки безспорно прави грешки, но трябва да спрем да си посипваме "главата с пепел".

Тя защити действията на ГЕРБ в областта на земеделието при първия кабинет "Борисов“ и тогавашното ръководство на Фонд "Земеделие". Предишното управление на ГЕРБ беше белязан от скандала с фалшивата диплома на тогавашния директор на фонда Калина Илиева.


"И периодът на Калина Илиева изглежда блед на фона на излагацията, която се случи през последната една година при управлението на Пламен Орешарски", коментира агроминистърът. 


Десислава Танева подчерта, че най-добре фондът е работил в периода, в който негов управител беше бившият вече служебен министър на финансите Румен Порожанов.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във