Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Десет фирми се борят за 53 млн. лева за строежа на обходния път на Бургас

Общо десет са отворените оферти в обществената поръчка за определяне на изпълнител при строителството на северния обходен път на град Бургас, с дължина 4,7 км. Индикативната стойност на проекта е 52 910 000 лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.

Пътната агенция обяви, че отворените оферти са на: ДЗЗД „МЕНИДЖМЪНТ ПЪТИЩА“, в което са: „ПЪТИЩА И МОСТОВЕ“ ЕООД, „ПЪТНО СТРОИТЕЛСТВО“ АД и „ЕВНЕТ МЕНИДЖМЪНТ“ ЕООД; „АВТОМАГИСТРАЛИ-ЧЕРНО МОРЕ“ АД; „ИНЖСТРОЙИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД; „ПЪТСТРОЙ – 92“ АД „Пътстрой Бургас“ ЕООД; „ДЖИ ПИ ГРУП“ АД; ОБЕДИНЕНИЕ „ОБХОД БУРГАС“ с участници: „ТРЕЙС ГРУП ХОЛД“ АД и „СТРОЙ ИНВЕСТ ГРУП 2“ ЕООД; Консорциум „Бургас Обход Щрабаг НС“ ДЗЗД, в което участват: „ЩРАБАГ“ ЕАД и „НОВАКО СТРОЙ“ ЕООД; „АБ“ АД; „ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА“ АД.

Проектът предвижда с изграждането на обхода транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София – Бургас и автомагистрала „Тракия“, да  се изнесе извън центъра на града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в областния град.

Трасето на обходния път ще започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и в близост до настоящото кръстовище, ще преминава на запад заобикаляйки езерото, а след това ще се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и ще завършва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 пътни възела.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във