Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Депутатите започват работа по промените в Закона за държавните резерви и военновременните запаси

Редовно парламентарно заседание ще имат депутатите от 9 часа.

Първо гласуване ще има на законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавните резерви и военновременните запаси. Той е вносен от Министерския съвет на 21 май. Това е точка първа за петък. С тях се предлага създаване на Държавно предприятие "Държавна петролна компания", както и на държавни бензиностанции. Освен тях се предвиждат и данъчни складове, в които ще бъде съхранявано горивото от държавния резерв. Създаването на държавното предприятие ще бъде със средства от държавния бюджет.

От 11 часа ще има парламентарен контрол, като на въпроси на народните представители ще отговарят 12 министри.

Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика, ще отговори на въпрос от Кръстина Таскова относно демографската криза.

Емил Караниколов, министър на икономиката, ще отговори на въпрос от Дора Янкова относно получаването на безлихвени кредити до 1500 лева.

Към Теменужка Петкова, министър на енергетиката, има питане от Васил Антонов и Чавдар Велинов относно процедурата за избор на стратегически инвеститор за проект АЕЦ "Белене".

Питания ще има и към Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството, Деница Сачева, министър на труда и социалната политика, Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, Кирил Ананиев, министър на здравеопазването, Боил Банов, министър на културата, Емил Димитров, министър на околната среда и водите, Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите, Красен Кралев, министър на младежта и спорта и Данаил Кирилов, министър на правосъдието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във