Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Депутатите ще обсъждат законопроекти за изменение и допълнение на Закона за чужденците

Народното събрание ще има редовно пленарно заседание от 9 часа. Остава, разбира се, и уговорката, ако се събере необходимият кворум от 121 депутати. 

Предстои първо гласуване на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за чужденците в Република България (Вносители: Искрен Веселинов и група народни представители, 4.5.2020 г.; Министерски съвет, 30.7.2020 г.) – точка първа за петък, 2 октомври.

В редовния петъчен парламентарен контрол ще участват трима министри.  
Кирил Ананиев, министър на финансите, ще отговори на въпрос от Николай Тишев относно финансово подпомагане на общините в България.
Към Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите, има три питания относно:
- осигуряване на условия за нормално протичане на есенната сеитба в основни зърнопроизводителни райони.
- незаконния добив на дървесина.
Емил Димитров, министър на околната среда и водите, ще отговори на въпрос от Иван В. Иванов относно открити опасни отпадъци в землището на община Шумен.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова - на два въпроса с писмен отговор от народния представител Надя Клисурска-Жекова;
- министърът на здравеопазването Костадин Ангелов – на два въпроса от народните представители Георги Гьоков; и Георги Михайлов; на едно питане от народните представители Георги Михайлов, Георги Гьоков, Георги Йорданов, Десислав Тасков, Илиян Тимчев, Валентина Найденова, Иван Ибришимов и Анна Славова; и на един въпрос с писмен отговор от народния представител Георги Гьоков.

Поради отсъствие по уважителни причини на народния представител Георги Търновалийски се отлага негов въпрос към министъра на финансите Кирил Ананиев.
Поради ползване на годишен отпуск в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.
Поради отсъствие от страната в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

Facebook logo
Бъдете с нас и във