Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Депутатите ще обсъждат законопроект за виното и спиртните напитки

Народното събрание ще има редовно пленарно заседание от 9 часа, при положение, че се събере необходимия кворум за това. В предварително обявения дневен ред, който ще се гласува в сряда, има шест точки.

Предстои първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита от шума в околната среда (Вносител: Министерски съвет, 18.9.2020 г.).

В дневния ред е и първо гласуване на законопроект за виното и спиртните напитки (Вносител: Министерски съвет, 11.9.2020 г.). Новите текстове предвиждат при предлагане на пазара на гроздова, винена и джиброва ракия и бренди, произведени в България, всеки един от тези продукти да се придружава със сертификат за автентичност. Той ще се издава от съответната регионална лозаро-винарска камара, в чийто район е било извършено поризводството на напитката. 

За първо гласуване в зала влиза и законопроект за изменение и допълнение на Закона за електронните съобщения (Вносител: Министерски съвет, 28.9.2020 г.) – точка първа за четвъртък, 22 октомври.

Второ гласуване ще има на законопроект за изменение и допълнение на Закона за регистър БУЛСТАТ (Вносител: Министерски съвет, 28.8.2020 г. Приет на първо гласуване на 23.9.2020 г.) – точка втора за четвъртък, 22 октомври.

Първо обсъждане и гласуване ще има по законопроекти за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията (Вносител: Министерски съвет, 25.8.2020 г.; Министерски съвет, 12.10.2020 г.) – точка първа за петък, 23 октомври.

Обявен е и парламентарен контрол, включващ:

6.1. Разисквания по питането от народните представители Георги Михайлов, Георги Гьоков, Георги Йорданов, Десислав Тасков, Илиян Тимчев, Валентина Найденова, Иван Ибришимов и Анна Славова към министъра на здравеопазването Костадин Ангелов относно това как се структурират дейностите и политиката на правителството в сферата на здравеопазването по отношение на извънредната епидемична обстановка, свързана с COVID-19;

6.2. Отговори на въпроси и питания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във