Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Депутатите ще обсъждат промени в Закона за патентите и регистрацията на полезните модели

Народното събрание ще има редовно пенарно заседине от 9 часа. В предварителния дневен ред, който трябва да бъде одобрен днес, има само пет точки. И това при многото законопроекти, които стоят в папките и тревожната здравна и икономическа ситуация в страната. 

Предстои първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за физическото възпитание и спорта (Вносител: Министерски съвет, 28.9.2020 г.).

Депутатите ще направят второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за патентите и регистрацията на полезните модели (Вносител: Министерски съвет, 4.2.2020 г. Приет на първо гласуване на 2.7.2020 г.).

В дневния ред е и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за защита от шума в околната среда (Вносител: Министерски съвет, 18.9.2020 г.) – точка първа за четвъртък, 15 октомври 2020 г.

Народните представители ще обсъдят законопроект за ратифициране на Учредителния договор на Международната асоциация за развитие от 24 септември 1960 г. (Вносител: Министерски съвет, 29.9.2020 г.) – точка първа за петък, 16 октомври 2020 г.

Предниден е и реводният петъчен парламентарен контрол с въпроси да депутати отговори на министри.

Facebook logo
Бъдете с нас и във